top of page

Gem of the week - Henny Waalwijk

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023
Henny is styliste in hart en nieren. Een groot mode en -interieurliefhebber, maar even bezeten door voeding en in het bijzonder door de styling die erbij komt kijken.


Meer dan dat lijkt Henny eeuwig verliefd, op het leven, op nieuwe uitdagingen, op man en hond.

Henny en haar man kopen elke 5 jaar nieuwe trouwringen om hun verbintenis te vernieuwen. Een voorbeeld dat voor mij persoonlijk deze Nederlandse schone het best samenvat: een hart dat overloopt van passie en haar eeuwig durende zoektocht naar esthetiek.


De gelijkenissen tussen Henny en mezelf? We kopen elke week verse bloemen en dragen onze jassen het liefst 2 maten te groot, we houden van mooie zeep en zijn beide gek op Antwerpen. We worden warm van het Middelheimpark, St Vincents, hotel Pilar, verse pizza van Mario in de Kammenstraat en bakkerij Dellafaille.


De grootste verschillen? Waar ik me beperk tot het verorberen van eclairs en kaastaart, waagt Henny zich ook aan de styling van die heerlijkheden. En waar emigreren voor mij een exotische droom lijkt, mag Henny zich een echte wereldburger noemen.

Ze ruilde onze noorderburen in voor Zuid-Afrika, nam vervolgens haar intrek in een prachtig herenhuis in het Antwerpse centrum en vertoeft sinds vorig jaar in Vimieiro in Portugal.Haar kleurrijke persoonlijkheid staat in contrast met haar eigen styling. Wit, zwart en (heel af en toe) eens een streepje pastel. Henny draagt waar ze zich goed bij voelt. Het liefst gecombineerd met een paar all stars of loafers.1. Wat is dé eigenschap waarover mensen je de meeste complimenten geven?

Over mijn styling. Ik heb heel uiteenlopende dingen gedaan maar heb altijd met veel plezier gewerkt voor Limonsoda in Antwerpen. Maar wat ik het liefste deed was foodstyling en in het bijzonder de boeken die ik samen met Sofie Dumont gemaakt heb, hiervoor heb ik veel herinneringen uit mijn kinderjaren gebruikt en hier ben ik echt trots op.
2. Jouw favoriete plek in huis?

Zonder twijfel; de woonkamer.
3. Welk moment uit jouw leven zou je graag nog eens opnieuw beleven?

De periode dat ik gedomicilieerd was in Zuid-Afrika.


4. Wat zou jij moeten zien om tranen van geluk te huilen?

Puppy's!


5. Waarvan denk je mensen het meest spijt hebben als ze terugblikken op hun leven?

Wanneer ze beseffen dat ze veel te weinig ondernomen hebben.


6. Waar vind jij je inspiratie?

Uit de natuur!
7. Als het op accessoires aankomt; the bigger the better of less is more?

Less is more.8. Favoriete RR item :

Alles met parels!

9. Ultieme kerstwens:

Het mogen samen vieren met man en hond


Leer Henny beter kennen via:

@henny_waalwijk
151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page